Een ISO maken van je Windows DVD

W8-dvd

Een mini-pc is niet veel zonder besturingssyteem. Maar aangezien een mini-pc meestal niet voorzien is van een dvd-drive wordt het een stukje moeilijker om dat besturingssysteem op je mini-pc te krijgen. Maar met een simpel stappenplan is dit zo gepiept. Het is de bedoeling dat alles wat op de dvd staat in één bestand wordt geperst. Zo’n bestand noemen we een ISO. Het komt erop neer dat we volgende stappen moeten volgen :

  • een usb-stick formatteren
  • een ISO maken van onze Windows dvd
  • de usb-stick bootable maken met de ISO

Het eerst wat we dus moeten aanschaffen is een dvd van de Windowsversie die jij verkiest. Dat kan Windows 7 zijn of Windows 8.1. De keuze is aan jou. Op onze Windows computer hebben we vervolgens een stukje software nodig dat een dvd kan converteren naar een ISO-bestand. De software die het meest geschikt is (en gratis !) is ImgBurn.

Download het exe-bestand op hun site en bewaar dit ergens op je computer. Ga vervolgens op zoek naar het bestand op je computer en dubbelklik het exe-bestand om de installatie te beginnen. De installatie is zoals bij de meeste programma’s gewoon enkele keren op Next klikken en de gebruikersovereenkomst accepteren. Op de site van ImgBurn kun je ook een uitgebreide uitleg vinden van het installatieproces.

Eenmaal ImgBurn is geïnstalleerd kunnen we meteen aan de slag. We zorgen dat de dvd van Windows in onze dvd-drive zit en starten ImgBurn. We kiezen daar voor Create image file from disc.

imgburn-create-iso-windows-dvd

In het scherm dat volgt moeten we ervoor zorgen dat we onze dvd-drive is gelecteerd. We kunnen ook de leessnelheid aanpassen. Een lage snelheid geeft minder kans op fouten. Bij Destination kun je aangeven waar het ISO-bestand moet komen op je computer. Tot slot nog een keertje drukken op de knop onderaan en het proces zal vanzelf starten.

imgburn-createiso-002

Als het proces is voltooid, zal je een ISO-bestand op je computer hebben staan.

 

Reageer :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *