Nieuwe micro-pc : Zotac Zbox PI320 pico

zotac-zbox-pi320-01

Zotac is een gevestigde waarde in de wereld van mini-pc’s. De modellen uit hun reeks zijn steeds vernieuwend en zeer innovatief. En met hun laatste telg is dat nog maar eens bewezen. Het is een micro-pc en kreeg de naam Zotac Zbox PI320 Pico. De afmetingen zijn dan ook héél mini : 11,55 x 6,60 x 1,92 cm. Voorlopig dus het kleinste systeem uit de Zotac-reeks.

zotac-zbox-pi320-02

Als je naar het apparaatje kijkt denk je wellicht meteen “Oh leuk, nog een Raspberry Pi-kloon”. Mispoes! Dit is een heuse mini-pc met zowat alles erop en eraan. Eigenlijk heeft dit kleine systeempje niks tekort om een eenvoudige (of oudere) desktop te vervangen. Dat merken we meteen als we een kijkje nemen onder de motorkop. Daar huist namelijk een quad-core processor, meerbepaald een Intel Atom Z3735F. Deze draait met een snelheid van 1.33 GHz. Verder zien we de aanwezigheid van 2GB aan DDR3L werkgeheugen. Als opslag is gekozen voor 32GB flashgeheugen. Uiteraard ontbreken Bluetooth 4.0 en Wifi (802.11n) niet. De grafische kracht komt van de geïntegreerde Intel HD Graphics.

Ook qua aansluitingen is de Zbox PI320 goed uitgerust : een HDMI-uitgang voor beeld en geluid, een koptelefoonaansluiting, drie usb-poorten (USB 2.0) en een ethernet-poort (10/100). Als de 32GB aan geheugen niet volstaat : er is ook plaats voor een micro-SD-kaart.

zotac-zbox-pi320-03

Zelfs een besturingssysteem is voorzien : Windows 8.1 met Bing. Dit is een soort rechtenvrije Windows-versie die fabrikanten gratis mogen gebruiken om op hun toestellen te plaatsen. Voorwaarde is wel dat Bing voorzien wordt als standaard zoekmachine. Als gebruiker kun je later uiteraard kiezen voor Google of een andere zoekmachine. Maar in het geniep zit Microsoft te hopen dat de gebruikers zich niet de moeite zullen getroosten om Bing te wijzigen.

Dus kortom : met de Zotac Zbox Pi320 Pico haal je eigenlijk een compleet systeem in huis met de allernieuwste Windows-versie. De prijs zou draaien rond de 200€ en vanaf oktober zou het pareltje te verkijgen zijn in Europa.

Reageer :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *