Nieuwe Gigabyte Brix Gaming

gigabyte-brix-GB-BXi5G-760

Gigabyte heeft met zijn Brix-reeks al een paar indrukwekkende pareltjes op de markt gebracht. Er is voor iedereen wat wils : voor mediacenter/htpc-fanaten, voor de desktop-aanhangers,… En nu is er ook voor de gamers of multimedia-aanhangers een perfecte mini-pc op komst in de reeks Gigabyte Brix Gaming : GB-BXi5G-760.

Deze Brix komt met een processor van Intel (4e generatie), namelijk de Intel i5-4200H. Deze haalt een CPU-score van 4338 op CPU Benchmark.net . Naast de indrukwekkende processor is er ook een grafische unit : de NVIDIA GeForce GTX 760 GPU. Deze Brix is dus uitgerust met een lekker stevige processor en een uitstekende grafische kaart. Daardoor is de Brix een uitblinker in software die behoorlijk wat rekenkracht vraagt en/of 3D games. Dus het bewerken van video en afbeeldingen zou voor dit beestje geen problemen mogen zijn.

Qua uitrusting is deze Brix goed voorzien :

  • 2x mini HDMI
  • 1x mini DisplayPort
  • 1x 6Gbps SATA 3 voor 2.5 harde schijven
  • 1x mSATA SSD slot
  • 2x SO-DIMM DDR3L Slots (1333 / 1600 MHz)
  • IEEE 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi + Bluetooth 4.0 Mini-PCIe card
  • 4x USB 3.0
  • 1x ethernetaansluiting voor bekabeld netwerk

Wat vooral opvalt zijn de grafische capaciteiten. De drie video-aansluitingen kunnen tegelijkertijd worden gebruikt. Dit maakt de GB-BXi5G-760 een ideale partner voor mensen die een echt performant systeem willen met multi-display. Handig voor mensen die een compacte mini-pc willen om effectief en efficient te wérken. En wie vaak bezig is met het bewerken van video zal het ook een zegen vinden.

Draadloos zit het ook wel snor : Bluetooth 4.0 en 802.11 a/b/g/n/ac standaarden voor draadloos internet.

Er zijn dus ook 4 USB 3.0 poorten aanwezig. Ideaal voor het aansluiten van harde schijven en usb-stciks die ook voorzien zijn van deze standaard. En zoals de meeste mini-pc’s : er is ook een VESA beugel om de Brix te bevestigen achteraan een monitor. Op die manier kun je je Gigabyte Brix dus onzichtbaar maken door hem achteraan je scherm te hangen.

Later is er ook nog een versie voorzien met een i7-processor.

gigabyte-brix-GB-BXi5G-760-inside

Reageer :

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *